VIZIUNEA YOGA – DUMINICĂ 2 APRILIE cu G.Petre, V.Şovărel & I.Hudiţă

Uncategorized

Yoga-darśana – Viziunea Yoga: atelier intensiv de teorie și practică, Duminică, 2 Aprilie, 9:00-18:00. Teme:

  • Psihodinamica meditației înYoga-sūtra lui Patañjali, G. Petre

  • Anatomia subtilă în Yoga, aplicații în practică, V. Șovărel

  • Vinyāsa-krama, elemente esențiale, I. Hudiță

Tradiția indiană de Yoga, codificată de Patañjali în celebra Yoga-sūtra, constituie una dintre cele mai vechi și influente tradiții spirituale.

Pentru oricine care cercetează această tradiție însă, un decalaj devine evident între Yoga lui Patañjali și Yoga modernă bazată în mare parte pe pratica posturală. Este dorința noastră de a prezenta în aceste serii de ateliere o viziune mai completă a sistemului de Yoga Clasică, care include filosofia, psihologia și experiența libertății posibile aici și acumîmpreună cu practicii orientate către corpul fizic, corpul energetic/emotional și corpul mental.

Este această abordare integrală care constituie în mod profund experiența și viziunea Yoga, așa numita Yoga-darśana.

 PROGRAM

9:00 Prezentarea cursului și a suportului de curs, V. Șovărel

9:15 PRAṆAVA-DHYĀNA: Clarificarea și centrarea mentalului prin practica cu sunetul-vibrație A-U-Ṃ. Intrarea în practică. 15 min. G. Petre

9:30 VINYĀSA-KRAMA YOGA: Cultivarea intenției clare (vinyāsa) în structurarea  (krama) practicii, având în vedere scopul practicii. 90 min. I. Hudiță

11:15 PSIHODINAMICA MEDITAȚIEI în Yoga-sūtra lui Patañjali.Yoga este samādhi‘: definiția și practica Yoga în tradiția clasică. Accesul la starea de Yoga. Psihologia Yoga și barierele karmice. G. Petre

12:30 Pauză de masă 90 min

14:00 ANATOMIA SUBTILĂ ÎN YOGA, aplicații practice. Scurtă introducere în natura tehnicilor psiho-fiziologice. Cele trei corpuri (fizic, energetic, psihic) în practica Yoga, V. Șovărel

16:00 Tea Time

16:30 PRAṆAVA-DHYĀNA / MEDITAȚIE, G. Petre

17:00 Sharing, Q&A (V, G, I)

PARTICIPARE: Ședințele sunt deschise tuturor, practica fiind accesibilă atât începătorilor cât și celor familiarizați cu tehnicile meditative sau cu yoga posturală. Taxa de participare este 150 lei.

PENTRU ÎNSCRIERI: info@yogaepoche.ro, ioana@zencornerproject.ro, vlad.sovarel@yahoo.com

CINE SUNTEM:

Despre Vlad Șovărel, președinte, Asociația de Studii Euro-Asiatice. Urmează timp de 2 ani (1990-1992) cursurile de indianistică (sanskrită, bengali, literatură indiană etc.) cu regretata prof. dr. Amita Bhose (1933-1992). Studiile de sanskrită, bengali și filosofie indiană sunt reluate pentru o altă perioadă de 2 ani (1996-1998) în India în cadrul unei burse oferite de Ramakrishna Mission Insitute of Culture (Calcutta) unde urmează cursuri cu dr. Satcitananda Dhar (Advaita Vedānta), dr. Bhavani Ganguli (Advaita Vedānta & varia), dr. Debabrata Sen Sharma (Śivaismul Kāśmīrian & varia). Revenit în țară traduce și publică texte din sanskrită aparținând tradițiilor Advaita Vedānta (Śaṅkarācārya, Sureśvarācārya), Advaita Tantra (Dattātreya) & Yoga (Patañjali).

Despre Ioana Raluca Hudiţă, a descoperit yoga la vârsta de 11 ani, datorită profesoarei sale de gimnastică și mentorului său, doamna Elena Tutan. Ioana călătorește, învață, conectează oamenii, cultivă și dă mai departe pasiunea pentru viață. Purtând recunoștință profundă profesorilor săi, Ioana împărtășește prin clasele sale tradițiile Vinyāsa-krama, Kuṇḍalinī, Kali Nātha, Anusara, Yin și Haṭha-yoga tradițională. Până în prezent, cunoștințele acumulate se datorează studiului cu Elena Brower, Srivastava Ramaswami, Seane Corn, Dharma Mittra, Gurmukh Kaur Khalsa, Darren Rhodes, Neda Honarvar, și nu în ultimul rând lui Lee Majewski și profesorilor de la Institutul Kaivalyadhama.

Despre George Petre, Co-Fondator și Director de Programe, Asociația Alethea/Centrul Anahata, Meditație și Yoga Clasică. Președinte, Asociația Buddhistă Theravada România.

Practică Yoga Clasică (Sāṃkhya-Yoga) în tradiția lui Patañjali, și Meditație (în tradiția Theravāda) de mai mult de 20 de ani. Deține un Bachelors of Science (Electrical Engineering), Cornell University și un MBA de la Kellogg Graduate School of Management la Northwestern University. Născut în Romania, a locuit până în 1995 în Statele Unite.

A efectuat  nenumărate seminarii și retrageri de practică de durată scurtă și lungă (peste 3 luni) în India, Thailanda, Sri Lanka, Birmania, America de Nord și Europa. Printre profesorii lui se numără Arnaud Desjardins, A.G. Mohan, Eric Baret, Francis Lucille, Charles Genoud, Godfrey Devereux, Richard Freeman, Ajahn Sucitto, Ajahn Amaro, Andre Riehl, Mark Dyczkowski.

 

Post a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.